Soluţii de sublimare

Sublimarea este fenomenul prin care o substanţă trece din stare solidă în stare gazoasă cu ajutorul căldurii. Prin acest proces, cerneala se transferă de pe suportul de hârtie direct pe obiectul cu substratul tratat pentru sublimare. 

Sublimarea poate fi făcută pe orice textil cu conţinut minim de 80% poliester, cu condiţia să fie de culoare albă. Celelate produse sublimabile trebuie tratate cu un coating special care permite absorţia moleculelor de cerneală în stare gazoasă.

Pentru ca procesul să poată fi realizat aveţi nevoie de o imprimantă compatibilă cu cerneală de sublimare, hârtie de sublimare şi produse sublimabile.

Echipamentele compatibile cu cerneală de sublimare sunt imprimantele cu CISS de la Epson. Pentru alegerea celei mai bune soluţii trebuie să ţineţi cont că imprimantele cu 4 culori oferă un gamut de culoare foarte scăzut. Pentru cele mai bune rezultate recomandăm variantele cu 6 culori.

Cerneala de sublimare ULTRAPixel-HighGloss conține coloranţi dye dizolvaţi într-un lichid bază. Fabricată special pentru capurile de imprimare Epson, cerneala are vâscuozitatea corelată cu dimensiunea duzei, eliminându-se astfel riscul înfundării sau deteriorării capului de imprimare. 

Cerneala poate fi achiziţionată în recipiente de 50 ml, prevăzute cu o duză fără scurgeri şi un capac resigilabil pentru depozitare uşoară. Vă recomandăm să consumaţi sau să înlocuiţi cerneala de sublimare cel puţin o dată la 6 luni pentru a vă încadra în termenul de valabilitate şi pentru a evita deteriorarea capului de imprimare.

Hârtia de sublimare are la bază o hârtie din pulpă lemnoasă. Coating-ul mat aplicat prin presare cu ajutorul unui cilindru special are rolul de absorbţie a picăturilor de cerneală până la rezoluţia de 5760 dpi. Înaintea utilizării în procesul de sublimare, este necesar un timp de uscare de până la 30 minute.

Procesul tehnologic

După ce se tipăreşte imaginea pe hârtia de sublimare, print-ul se poziționează pe produsul ce urmează să fie personalizat. Se introduce în presa termică şi se presează pe un interval şi la o temperatură specifică fiecărui produs sublimabil.

Din testele pe care le-am efectuat, vă putem recomanda 200 de grade/40sec pentru tricourile din poliester. În cazul produselor ceramice presa trebuie setată la 320 de grade. Materialul ceramic se introduce în presă când temperatura ajunge la 270 de grade şi se ţine la presare încă 40 de secunde, după atingerea temperaturii de 320 de grade.

Produse pentru sublimare:

Soluţiile Noastre

Soluţii ideale pentru fotografii de eveniment, magazine foto, tipografii, centre de copiere şi magazine de personalizări.

Comandă liniştit!

Echipa noastră te va ajuta în rezolvarea oricărei probleme pe care ai putea să o întâmpini la instalare, configurare sau în timpul procesului de producţie.

Training inclus

Te instruim la fiecare produs achiziţionat, iar când ajungi acasă poţi începe producţia.

  • Suport tehnic
  • Asistenta remote (la distanţă)
  • Asistenţă telefonică
  • Training inclus
Produs adaugat la favorite.
Produs adăugat în comparator

AMDigital utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.