Tehnologia DTF
✔ Granulaţia pudrei influenţează grosimea print-ului şi dimensiunea minimă a elementelor care pot fi transferate, astfel cu cât granulaţia este mai mică cu atât printul este mai subţire şi fin la atingere.
✔ Adezivul ultra fin permite transferul elementelor cu dimensiunea de până la 1x1 mm, iar adezivul cu granulaţie mare permite transferul elementelor cu dimensiunea minimă de 3x3 mm.
✔ După topire adezivul alb devine uşor transparent în comparaţie cu adezivul negru care devine perfect opac.
✔ Persoanalizarea textilelor cu model multicolor necesită un print DTF perfect opac. În caz contrar culorile print-ului DTF pot fi influenţate de modelul multicolor.
✔ Pentru transferul elementelor de dimensiuni foarte mici utilizaţi adeziv ultrafin.
✔ În cazul elementelor foarte mici timpul de uscare necesar după finalizarea printului trebuie să fie mai mic decât cel uzual (la elementele foarte mici lichidul din compoziţia cernelii se evaporă mult mai repede decât pe suprafeţe mari, iar un print prea uscat reduce puterea de aderenţa cu adezivul).
✔ La presare utilizaţi o presiune cât mai mare, creşterea temperaturii şi/sau a timpului nu rezolvă situaţia.
În cazul în care după transferul print-ului rămâne cerneală pe folia de DTF asiguraţi-vă că :
✔ utilizaţi un cuptor prevăzut cu ventilaţie interioară şi două rezistenţe, în partea sus şi partea de jos
✔ după imprimare aţi lăsat print-ul la uscat (timpul poate varia în funcţie de temperatura, umiditatea din atmosferă şi cantitatea de cerneală)
✔ aţi setat corespunzător temperatura şi timpul de coacere (aceşti parametrii pot varia în funcţie de puterea şi volumul cuptorului, de precizia termostatului şi de grosimea stratului de cerneală transferat pe folia DTF)
✔ La temperaturi mai mari de 26 de grade Celsius placa de bază se supraîncălzeşte şi activează sistemul de protecţie al imprimantei, care încetineşte viteza de print.
✔ Lipsa lubrefiantului în zona de conexiune al carului de tipărire cu sistemul de ghidaj îngreunează cursa carului şi supraîncălzeşte motorul, respectiv placa de bază.
✔ Uzura motorului care pune în mişcare carul de tipărire.
✔ Înainte de începerea procesului de tranziţie parcurgeţi manualul de utilizare DTFLab 805 şi vizionaţi tutorialele video.
✔ În cazul achiziţionării pachetului de conversie montaţi damperi DTF la rezervoarele CISS-ului de protecţie.
✔ Extrageţi lichidul de protecţie din recipient cu ajutorul seringii cu ac şi alimentaţi rezervoarele cu 50 ml pe fiecare canal.
✔ Amorsaţi damperii DTF cu seringa cu adaptor până la eliminarea bulelor de aer, iar la final montaţi pe rezervoare dopurile mari.
✔ Montaţi CISS-ul de protecţie în carul de tipărire şi efectuaţi două curăţări (cleaning) pentru înlocuirea cernelurilor din capul de tipărire cu lichid de protecţie.
✔ Lăsaţi CISS-ul de protecţie în carul de tipărire până a doua zi.
✔ Eliminaţi cerneala din CISS-ul original, prin damperi cu ajutorul unei seringi.
✔ Umpleţi rezervoarele CISS-ului cu apă, agitaţi CISS-ul şi recirculaţi apa prin damperi.
✔ După spălarea sistemului de cerneală în 2-3 ape, alimentaţi rezervoarele CISS-ului cu 50 ml de soluţie de curăţare DTF, agitaţi CISS-ul şi recirculaţi lichidul prin damperi.
✔ Deconectaţi damperii de la furtune şi lăsaţi sistemul de cerneală la uscat până a doua zi.
✔ A doua zi, efectuaţi încă două curăţări (cleaning) cu lichidul de protecţie.
✔ Scoateţi CISS-ul de protecţie şi demontaţi damperii DTF de la rezervoare.
✔ Conectaţi damperii DTF la rezervoarele CISS-ului original, iar damperii originali la rezervoarele CISS-ului de protecţie.
✔ Umpleţi rezervoarele CISS-ului original cu cerneala DTF ULTRAPixel-HighGloss şi amorsaţi damperii cu ajutorul seringii cu adaptor.
✔ Înmuiaţi buretele DTF în apă inainte de utilizare, stoarceţi-l bine şi curăţaţi reziduurile de cerneala de pe suprafaţa exterioară a capului de tipărire.
✔ Montaţi damperii DTF în carul de tipărire şi efectuaţi două curăţări (cleaning) pentru înlocuirea lichidului de protecţie din capul de tipărire cu cerneala DTF.
✔ După fiecare curăţare (cleaning), îndepărtaţi cu beţişorul excesul de cerneală de pe lamela sistemului de curăţare. Păstraţi în permanenţă lamela curată şi uscată. În caz contrar, la următorul cleaning excesul de cerneală va bloca duzele capului de tipărire, iar în timp va scurta durata de viaţă a lamelei.
✔ Pigmentul alb s-a decantat parţial, iar cerneală devine foarte fluidă.
✔ Temperatura ambientală este prea mare, iar cerneala îşi măreşte fluiditatea.
✔ Aţi tipărit folia DTF pe partea lucioasă.
✔ Cerneala îşi schimbă fluiditatea în funcţie de temperatura ambientală, iar în anumite situaţii cerneala albă se poate împrăştia peste marginea print-ului.
✔ Modificaţi în ACRORIP/White ink control/Decrease(0~20 pixel) numărul de pixeli cu o valoare de la 2 px la 5 px, în funcţie de rezoluţia imaginii. Pentru mai multe detalii accesaţi acest link.
✔ Înfundarea canalelor de alb în timpul listării apare atunci când debitul de cerneală este mai mic decât necesarul din timpul listării.
✔ Acest efect apare atunci când damperii, furtunele sau rezervoarele sunt obstrucţionate sau când filtrul din capul de tipărire este parţial înfundat.
✔ În funcţie de aplicaţie, o imagine digitală poate fi proiectată RGB sau CMYK. Tipul profilului de culoare utilizat de software-ul de print trebuie corelat cu modul în care a fost proiectată imaginea.
✔ ACRORIP poate tipări cu profile de culoare RGB sau CMYK, iar recomandarea noastră este proiectarea imaginii în RGB şi utilizarea profilului de culoare RGB.
✔ Odată cu instalarea soft-ului ACRORIP, în folder-ul DefaultProfiles se instalează profilul de culoare RGB cu denumirea def-RGB.ICC. Dacă setarea parametrului ICC Profile este OFF, ACRORIP va tipări cu profilul de culoare RGB default.
✔ Cerneala DTF ULTRAPixel-HighGloss este calibrată cu profilul de culoare default def-RGB.ICC şi nu necesită un alt profil de culoare atâta timp cât imaginea este proiectată RGB, iar parametru ICC Profile este OFF.