Soluţii de print

Tehnologia inkjet este tehnologia cea mai utilizată în producţia de print foto. Datorită preţului de achiziţie şi a uşurinţei în exploatare această tehnologie este foarte accesibilă şi necesită cunoştinţe minime de utilizare. Pentru mai multe detalii şi descrierea pe larg a tehnologiei inkjet accesaţi acest link.

Laboratorul foto cu chimicale este tehnologia cu cel mai ridicat preţ de achiziţie, acesta fiind motivul principal pentru care este înlocuit treptat de tehnologia inkjet cu performanţe superioare. Consumul ridicat de curent şi necesitatea neutralizării deşeurilor rezultate în procesul de producţie, cât şi personalul calificat necesar la utilizarea şi întreţinerea echipamentului sunt alte dezavantaje care trebuie luate în calcul.

Tehnologia cu sublimare termică presupune o imprimantă care utilizează un cap termic cu ajutorul căruia coloranţii dye de pe ribon se transferă prin procesul de sublimare pe hârtie. În comparaţie cu tehnologia inkjet, imprimanta termică utilizează doar 4 culori (CMYK), are un cost de producţie de câteva ori mai mare şi un preţ de achiziţie ridicat.

PHOTOBook-Lab

PHOTOBook-Lab este linia completă de echipamente pentru producţia albumelor personalizate (photobook) cu pagini rigide. Ideală pentru tipografii, magazine foto şi de personalizări, studiouri foto, centre de copiere sau fotografi de eveniment, PHOTOBook-Lab este soluţia la cheie pe care o punem la dispoziţie atât celor aflaţi la început de drum, cât şi celor cu experienţă în producţie.

  • consultanţă de specialitate
  • training şi asistenţă tehnică
  • suport tehnic şi service
  • gamă completă de consumabile
  • amortizare investiţie sub 100 de albume
  • controlul calităţii
  • livrarea rapidă a albumului

PHOTOClip-Book

PHOTOClip-Book este o soluţie inovativă pentru producţia albumelor foto cu pagini flexibile, single side sau double side. Coperta specială cu sistemul de fixare a paginilor integrat în cotor permite producţia albumelor foto, fără a mai fi necesare echipamente de legătorie.

Confecţionate din material textil sau piele ecologică şi proiectate pentru dimensiunile 10x15, A4 şi A3, coperţile pot fi încărcate cu o gamă diversificată de hârtii foto, single side sau double sideRC sau CC, iar decupajul tip passpartout oferă un aspect personalizat la fel ca şi în cazul albumelor personalizate cu pagini rigide.

Având un proces de producţie simplificat care necesită doar o imprimantă pentru tipărirea fotografiilor, PHOTOClip-Book este o soluţie atât pentru albumele de eveniment, cât şi pentru albumele de absolvire. O copertă A4 Portret din piele ecologică poate fi soluţia perfectă pentru producţia cataloagelor sau meniurilor din restaurante şi baruri, cu posibilitatea înlocuirii paginilor ori de câte ori este nevoie.

Producţie produse magnetice

În ultimii ani, producţia produselor magnetice personalizate în cadrul evenimentelor a devenit din ce în ce mai populară. Fotografii şi organizatorii de evenimente oferă suveniruriri magnetice (mărturii) în cadrul acestor evenimente.

Hârtia magnetică din oferta noastră este realizată în departamentul nostru de producţie dintr-un cauciuc magnetic flexibil şi o hârtie profesională RC. Laminată PE pe ambele feţe, hârtia este impermeabilă la contactul cu apa şi are o foarte bună aderenţă la lipirea pe cauciucul magnetic.

Polimerul RC (resin coated) aplicat pe hârtie în mai multe straturi are rolul de absorţie a picăturilor de cerneală până la rezoluţia de 9600dpi şi protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete. Gradul de stralucire este dat de textură, iar albul neutru permite o densitatea foarte mare de culori. În oferta noastră găsiţi hârtie magnetică profesională de 1000g şi 1300g, 10x15 şi A4, pe diferite texturi.

Producţie canvas cu şasiu

Această industrie într-o continuă creştere este o soluţia simplă şi la îndemâna oricui doreşte să-şi mărească veniturile. Cu o imprimantă, un capsator de tapiţerie manual, electric sau pneumatic, canvas şi elemente şasiu se pot realiza canvas-uri pentru decorarea spaţiilor interioare sau cadouri de sărbători la grădiniţe şi şcoli.

La alegerea imprimantei primul aspect care trebuie luat în calcul este tipul de cerneală, factor determinant pentru rezistenţa print-ului la decolorare. Decolorarea se produce sub acţiunea oxigenului şi a luminii din spectrul UV, astfel cernelurile care utilizează coloranţi dye se decolorează în câteva luni până la câţiva ani, în funcţie de hârtia utilizată şi mediul de păstrare al print-ului. În schimb, imaginile tipărite cu cerneluri pigment pe hârtie profesională RC sunt garantate peste 100 de ani în condiţii de arhivare (în album) şi peste 30 de ani expuse la lumină. Informaţiile necesare pentru alegerea imprimantei potrivite le puteţi găsi accesând acest link.

Producţie etichete adezive

Pentru producţia etichetelor adezive aveţi nevoie de o imprimantă cu cerneală pigment sau dye, hârtie adezivă simplă sau predecupată, o ghilotină pentru tăierea etichetelor în forme rectangulare sau un cutter digital pentru decuparea etichetelor în forme neregulate.

La alegerea imprimantei primul aspect care trebuie luat în calcul este tipul de cerneală, factor determinant pentru rezistenţa print-ului la decolorare. Decolorarea se produce sub acţiunea oxigenului şi a luminii din spectrul UV, astfel cernelurile care utilizează coloranţi dye se decolorează în câteva luni până la câţiva ani, în funcţie de hârtia utilizată şi mediul de păstrare al print-ului. În schimb, imaginile tipărite cu cerneluri pigment pe hârtie profesională RC sunt garantate peste 100 de ani în condiţii de arhivare (în album) şi peste 30 de ani expuse la lumină. Informaţiile necesare pentru alegerea imprimantei potrivite le puteţi găsi accesând acest link.

Personalizări textile

Tehnologiile utilizate pentru personalizarea textilelor se diferenţiază după valoarea investiţiei, compoziţia textilelor, calitatea print-ului, rezistenţa la spălare, complexitatea manoperei sau necesitatea unor cunoştinţe avansate în producţie. 

Tehnologia DTG presupune utilizarea unei imprimante flatbed care tipăreşte cu cerneală DTG direct pe materialul pretratat cu o soluţie specială în zona de print. Costul de achiziţie a unei astfel de imprimante porneşte de la câteva mii de euro şi poate ajunge la zeci de mii. Imaginea este tipărită cu ajutorul unui soft de RIP în două etape prin suprapunere. Întâi cu cerneala albă, ulterior cu CMYK, în final obţinându-se un print cu saturaţie redusă în comparaţie cu tehnologia DTF. Un alt dezavantaj este elasticitatea mai redusă şi rezistenţă scazută a print-ului la spălare şi la acţiunea substanţelor chimice din detergenţi.

Plexiglas personalizat

Plexiglas-ul este un acrilic transparent care se comercializează sub formă de coală cu grosimi de la 1,5 mm până la 20 mm şi care poate fi utilizat în industria publicitară, în industria foto sau pentru producţia elementelor de design interior.

Personalizarea poate fi făcută cu o imprimantă UV care tipăreşte direct pe coala din plexiglas sau cu o imprimantă simplă printr-un procedeu care utilizează o folie dublu adezivă perfect transparentă.

Pentru industria foto vă punem la dispoziţie o soluţie pentru producţia de rame şi coperţi de album din plexiglas prin procedeul care utilizează folia dublu adezivă perfect transparentă.

Pentru transferul imaginii, pe lângă imprimantă, este necesar utilizarea unui laminator manual la rece cu distanţa dintre role reglabilă, care permite caşerarea foliilor adezive pe materiale rigide fără bule de aer. Pe scurt, după tipărirea imaginii pe hârtie metalică RC sau PP print-ul se caşerează pe folia transparentă dublu adezivă. În etapa a doua, utilizând un plexiglas ajutător, print-ul se caşerează pe coala din plexiglas cu cealaltă parte adezivă a foliei transparente.

Personalizarea prin sublimare

Sublimarea este fenomenul prin care o substanţă trece din stare solidă în stare gazoasă cu ajutorul căldurii. Prin acest proces, coloranţii dye din cerneală se transferă de pe suportul de hârtie şi se fixează pe obiectul sublimabil.

Prin procesul de sublimare se pot personaliza doar obiecte tratate cu un polimer special care fixează coloranţii din cerneală, iar în cazul textilelor doar textile de culoare albă şi care au în compoziţie fibre de poliester minim 80%. Pentru personalizarea textilelor la calitate superioară şi pe bumbac vă recomandăm tehnologia DTF.

Pentru  personalizarea prin sublimare aveţi nevoie de o imprimantă inkjet cu cerneală de sublimarehârtie de sublimare şi o presă termică. Presa termică cu vacuum poate fi utilizată doar pentru transferul obiectelor rigide. Pentru textile se utilizează presa plană, iar pentru obiecte rigide se pot utiliza şi prese simple concepute special pentru căni, şepci sau pentru farfurii.

Produs adaugat la favorite.
Produs adăugat în comparator

AMDigital utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.