Soluţii de print

În domeniul producţiei de print-uri la calitate fotografică există trei tehnologii accesibile publicului larg, fiecare având caracteristici unice. O analiză atentă şi detaliată demonstrează că, imprimantele inkjet sunt cea mai eficientă și economică soluție, fiind ideale atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști.

Imprimantele inkjet oferă o serie de avantaje semnificative, unul dintre aspecte fiind prețul de achiziție care face din această tehnologie opțiunea cea mai accesibilă pentru orice tip de utilizator. Imprimantele inkjet pot utiliza între patru și douăsprezece culori, oferind astfel o gamă largă de nuanțe și asigurând o calitate superioară a printurilor. Pentru modelele care folosesc cerneală pe bază de pigment, rezistența la decolorare este un avantaj suplimentar, asigurând durabilitatea fotografiilor pe termen extrem de lung. Ușurința în exploatare este un alt punct forte, făcându-le accesibile chiar și pentru cei fără cunoștințe tehnice avansate. Un alt avantaj important îl constituie faptul că imprimantele inkjet pot tipări pe o gamă de medii de printare foarte diversificată, de la canvas până la hârtie magnetică şi de la hârtie adezivă până la hârtie double side. În plus, costul consumabilelor este considerabil mai scăzut în comparație cu alte tehnologii, făcând imprimantele inkjet o soluție economică pe termen lung.

PHOTOBook-Lab

PHOTOBook-Lab este o linie completă de echipamente special concepută pentru producţia albumelor personalizate (photobook) cu pagini rigide. Ideală pentru tipografii, magazine foto şi de personalizări, studiouri foto, centre de copiere sau fotografi de eveniment, PHOTOBook-Lab este o soluţie la cheie pe care o punem la dispoziţie, atât celor aflaţi la început de drum, cât şi celor cu experienţă în producţie.

  • consultanţă de specialitate
  • training şi asistenţă tehnică
  • suport tehnic şi service
  • gamă completă de consumabile
  • amortizare investiţie sub 100 de albume
  • controlul calităţii
  • livrarea rapidă a albumului

PHOTOClip-Book

PHOTOClip-Book este o soluţie inovativă pentru producţia albumelor foto cu pagini flexibile, single side sau double side. Coperta specială cu sistemul de fixare a paginilor integrat în cotor permite producţia albumelor foto, fără a mai fi necesare echipamente de legătorie.

Confecţionate din material textil sau piele ecologică şi proiectate pentru dimensiunile 10x15, A4 şi A3, coperţile pot fi încărcate cu o gamă diversificată de hârtii foto, single side sau double sideRC sau CC, iar decupajul tip passpartout oferă un aspect personalizat la fel ca şi în cazul albumelor personalizate cu pagini rigide.

Având un proces de producţie simplificat care necesită doar o imprimantă pentru tipărirea fotografiilor, PHOTOClip-Book este o soluţie atât pentru albumele de eveniment, cât şi pentru albumele de absolvire. O copertă A4 Portret din piele ecologică poate fi soluţia perfectă pentru producţia cataloagelor sau meniurilor din restaurante şi baruri, cu posibilitatea înlocuirii paginilor ori de câte ori este nevoie.

Producţie produse magnetice

Producţia produselor magnetice personalizate în cadrul evenimentelor a devenit din ce în ce mai populară. Această tendință a transformat modul în care fotografii și organizatorii de evenimente își desfăşoară activitatea, transformând clipele surprinse cu apartul foto în suveniruri magnetice (mărturii) personalizate. Producția de produse magnetice personalizate este un proces accesibil, care oferă o modalitate simplă şi eficientă pentru mărirea portofoliului de produse, contribuind astfel la creşterea veniturilor. Soluția noastră vă oferă flexibilitatea de a produce suveniruri magnetice în serie sau unicat, care vă permite să răspundeți rapid și eficient la comenzi individuale sau la cereri personalizate, asigurându-vă că puteți acoperi nevoile diverse ale clienților, de la afaceri mari până la proiecte mici.

Un aspect esențial în producţia produselor magnetice este utilizarea unei imprimante care să permită tipărirea direct pe hârtie magnetică, oferind astfel posibilitatea de a personaliza produsele la o calitate excepţională şi cu un grad înalt de eficiență.

Pentru informaţii actualizate cu cele mai recente tehnologii în domeniul producţiei de print şi personalizări

Producţie canvas cu şasiu

Realizarea de canvas-uri pe șasiu nu este doar pentru artiști, ci și o oportunitate excelentă pentru cei care vor să-şi mărească portofoliul de produse şi să atragă noi clienți, contribuind astfel la creşterea veniturilor. Într-un sector care devine din ce în ce mai popular, aceasta este o cale accesibilă și practică de a combina interesul pentru artă cu posibilitatea de a face afaceri, fiind totodată o soluţie simplă şi la îndemână.

Producţia canvas-urilor pe şasiu necesită o imprimantă de calitate și un capsator de tapițerie, care poate fi manual, electric sau pneumatic. Pentru alegerea imprimantei, primul aspect care trebuie luat în calcul este tipul de cerneală, factor determinant pentru rezistenţa la decolorare. Decolorarea se produce sub acţiunea oxigenului şi a luminii din spectrul UV, astfel cernelurile care utilizează coloranţi dye se decolorează în câteva luni până la câţiva ani, în funcţie de mediul de păstrare al print-ului.

Producţie etichete adezive

Producția de etichete personalizate este un proces accesibil, care oferă o modalitate simplă şi eficientă pentru mărirea portofoliului de produse şi de noi clienţi, contribuind astfel la creşterea veniturilor. Soluția noastră vă oferă flexibilitatea de a produce etichete personalizate chiar şi în serii mici, ceea ce vă deschide posibilitatea de a satisface o gamă largă de cerințe specifice de pe piață. Această capacitate vă permite să răspundeți rapid și eficient la comenzi individuale sau la cereri personalizate, asigurându-vă că puteți acoperi nevoile diverse ale clienților, de la afaceri mari până la proiecte mici.

Procesul de producție a etichetelor personalizate începe cu alegerea unei imprimante potrivite pentru tipul de etichete pe care doriţi să le realizaţi. Imprimanta poate să fie cu tipărirea la coală sau la rolă, cu cerneală pigment sau dye. Dacă optați pentru o imprimantă la coală, o ghilotină manuală va fi suficientă pentru tăierea etichetelor în forme rectangulare. Totuși, această metodă nu permite predecuparea până în suportul hârtiei de protecție.

Personalizări textile

În industria personalizării textilelor, există mai multe tehnologii care permit imprimarea design-urilor personalizate pe diverse materiale. Cele mai accesibile dintre acestea sunt tehnologia DTG (Direct to Garment), sublimarea, serigrafia, folia de transfer și tehnologia DTF (Direct to Film). Fiecare dintre aceste tehnologii prezintă avantaje și limitări specifice, diferite în funcție de mai mulți factori. Unul dintre acești factori este valoarea investiției inițiale, care variază semnificativ între diferitele metode. De asemenea, compatibilitatea cu diversele tipuri de țesături este un alt aspect esențial, unele tehnologii fiind mai flexibile decât altele în ceea ce privește gama de materiale textile pe care pot fi aplicate. Calitatea finală a imprimării, un criteriu important în alegerea tehnologiei, este încă un element de diferențiere; unele metode oferind un finisaj superior, cu detalii mai fine și culori mai vibrante. Rezistența printului la spălare este, de asemenea, un factor crucial, determinând durabilitatea și longevitatea produsului final.

Plexiglas personalizat

Plexiglas-ul este un material acrilic transparent sau colorat în masă, care se comercializează în coli cu grosimea de 1,5 mm până la 20 mm şi care poate fi utilizat în industria publicitară, în industria foto sau pentru producţia unor elemente de design interior. În oferta noastră găsiţi plexiglas transparent de 3 mm grosime tăiat la dimensiuni standard pentru coperţi de albume de tip photobook, la dimensiuni standard foto sub forma de rame foto cu picior şi tăiat la dimensiuni personalizate.

Personalizarea plexiglas-ului poate fi făcută cu imprimarea directă utilizând o imprimantă UV sau printr-o metodă care utilizează o folie dublu adezivă perfect transparentă. În cazul nostru, soluţia disponibilă este cea care utilizează folia dublu adezivă, printr-un proces care necesită o imprimantă cu cerneală pigment sau dye şi un laminator la rece care permite reglarea distanţei dintre role. În prima etapă, imaginea trebuie tipărită pe hârtie metalică RC sau pe hârtie sintetică PP metalică. După tipărire, print-ul se laminează cu folia transparentă dublu adezivă, iar în etapa a doua, se caşerează pe suprafaţa plexiglas-ului, utilizând cealaltă parte adezivă a foliei. În video-ul alăturat puteţi viziona întregul proces de personalizare.

Pentru informaţii actualizate cu cele mai recente tehnologii în domeniul producţiei de print şi personalizări

Personalizarea prin sublimare

Sublimarea este un proces special prin care o substanță se transformă din starea solidă în starea gazoasă cu ajutorul căldurii. În cazul personalizării prin sublimare, vorbim despre o hârtie de sublimare care este tipărită cu o cerneală specială de sublimare. Când este încălzită la minim 180°C (356°F), coloranţii dye din cerneala de sublimare se transferă de pe suportul de hârtie şi se fixează în materialul obiectului pe care doriţi să-l personalizați. 

Există o gamă largă de obiecte pe care le puteți personaliza prin sublimare, dar este important să știți că procesul funcționează doar pe obiecte tratate cu un polimer special. Acest polimer ajută la fixarea coloranţilor din cerneală, asigurându-se că designul dvs. rămâne vibrant și durabil. Printre obiectele populare pentru sublimare se numără căni, plăci din ardezie, ceasuri, puzzel-uri, mousepad-uri, tricourile (din poliester alb cu un conținut de minim 80% poliester), șepcile și chiar farfuriile.

Produs adaugat la favorite.
Produs adăugat în comparator

AMDigital utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.