Personalizare prin sublimare

Sublimarea este fenomenul prin care o substanţă trece din stare solidă în stare gazoasă cu ajutorul căldurii. Prin acest proces, coloranţii dye din cerneală se transferă de pe suportul de hârtie şi se fixează pe obiectul sublimabil.

Prin procesul de sublimare se pot personaliza doar obiecte tratate cu un polimer special care fixează coloranţii din cerneală, iar în cazul textilelor doar textile de culoare albă şi care au în compoziţie fibre de poliester minim 80%. Pentru personalizarea textilelor la calitate superioară şi pe bumbac vă recomandăm tehnologia DTF.

Pentru  personalizarea prin sublimare aveţi nevoie de o imprimantă inkjet cu cerneală de sublimarehârtie de sublimare şi o presă termică. Presa termică cu vacuum poate fi utilizată doar pentru transferul obiectelor rigide. Pentru textile se utilizează presa plană, iar pentru obiecte rigide se pot utiliza şi prese simple concepute special pentru căni, şepci sau pentru farfurii.

În oferta noastră găsiţi imprimante cu cerneală de sublimare cu 4 sau 6 culori, A4 sau A3, hârtie de sublimare, cerneală de sublimare, căni de sublimare şi diverse accesorii. Imprimantele cu 6 culori au un gamut de culoare cu 40% mai mare decât cele cu 4 culori şi pot tipării nuanţe mult mai apropiate de ceea ce se vede pe monitor. 

Proces tehnologic sublimare

  • setaţi imprimanta Epson L800/L805/L810/L850/L1800 : hârtie Epson Matte, calitate Standard, profil de culoare Epson Standard, setări avansate -10 Galben;
  • după tipărire lăsaţi printul să se usuce ~30 minute;
  • înaintea procesului de sublimare aclimatizaţi cana la temperatura camerei;
  • setaţi temperatura presei la 200°C (392°F);
  • pentru transferul optim al imaginii, asiguraţi minim 70 de secunde la 200°C (392°F). În cazul preselor cu temporizare directă, pentru a atingerea cele 70 de secunde la 200°C (392°F), seataţi timpul de presare între 180 şi 240 secunde, în funcţie de temperatura ambientală şi temperatura structurii metalice a presei;
  • pentru echilibrarea şi stabilizarea culorilor sunt necesare 24 de ore de la încheierea procesului de sublimare.

Rezistenţa la maşina de spălat/cuptorul cu microunde şi calitatea sublimării sunt garantate în cazul respectării recomandărilor de mai sus şi al utilizării cernelurilor ULTRAPixel-HighGloss cu hârtie de sublimare AMDigital. Pentru a vă oferi un reper în ceea ce înseamnă calitatea consumabilelor noastre, vă punem la dispoziţie mostră cănă sublimată în condiţiile detaliate mai sus.

În cazul textilelor, după tipărirea pe hârtia de sublimare conform setărilor mai sus menţionate, lăsaţi printul să se usuce ~30 minute. Aşezaţi hârtia pe materialul textil cu faţa în jos şi presaţi la 190 de grade celsius, presiune medie-mare timp de 20-30 secunde. Datorită multitudinii de textile este necesară testarea materialului pentru obţinerea parametrilor optimi de transfer. Materialul textil personalizat trebuie lăsat cel puţin o zi înainte de prima spălare. Spălarea se face la o temperatură de maxim 40 de grade, fără detergenţi agresivi sau substanţe pentru înălbire.

Produs adaugat la favorite.
Produs adăugat în comparator

AMDigital utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.